ALZHEİMERDA İNANILMAZ ARTIŞ !!.BELİRTİLERİ,YENİ TEŞHİS VE TEDAVİSİ .



Acaba Alzheimer mıyım?İşte  Belirtileri ve Çözümleri 
Bitkisel ek tedavileri Nelerdir?


A finger with a reminder string tied around it.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Alzheimer Hastalığı
Bir hatırlatma dizesi olan bir parmak etrafında bağlıydı;Alzheimer  mı acaba?

Unutkanlık, "O ANLIK" mı? yoksa Devam eden Alzheimer hastalığı mı? Aşağıdaki slaytlar Alzheimer Hastalığının bazı belirtilerini sunmak için tasarlanmıştı

İnsanların 65 yaş üstü 3 kişiden 1'i, ya Alzheimer hastalığına ya da başka demans tipine sahip. Şu anda ABD'de 5 milyondan fazla insan Alzheimer hastalığına sahip.


İşaretleri: Bellek ve Konuşma



alzheimer da bitkisel tedavi ile ilgili görsel sonucu

                                                                                                                    

Uyarı İşaretleri: Davranış

Erken Alzheimer hastalarında hafıza kaybı, özellikle de kısa süreli anıların fark edilir hale gelmesi. Unutulan yeni konuşmalar ve tekrarlanan benzer sorular daha sık görülür. Ortak sözcükleri     hatırlamamak gibi konuşmada bir değişiklik, Alzheimer hastalığı olan insanlarda daha belirgin hale gelir. Bu bazen insanlarla birlikte olabilmesine rağmen, Alzheimer hastalarında bu gibi hafıza sorunları daha sık ve daha da kötüleşir.                                                             
An elderly woman that seems lost in the street.















                            İşaretleri göz ardı etmeyin,


Duygudurum git gelleri, zayıf yargı ve görünümdeki değişiklikler (kötü hijyen, kirli giysiler giymek) ve daha önce sıklıkla gerçekleştirilen görevler hakkında karışıklıklar, özellikle Alzheimer hastalığında görülen, özellikle de hastalık ilerledikçe görülen davranış değişiklikleridir.

A woman with eyes closed trying to remember something.

Alzheimer Teşhisi

Bir kişide Alzheimer belirtileri varsa, o kişi belirtiler ilk ortaya çıktığında doktorları tarafından değerlendirilmelidir. Doktor, benzer semptomlara neden olabilecek tiroit sorunları veya elektrolit dengesizlikleri gibi diğer tedavi edilebilir sağlık problemlerinden Alzheimer hastalığını ayırt etmeye yardımcı olabilir durumda olmalıdır.


A man with Alzheimer's disease getting an MRI.
Alzheimer hastalığının teşhisi klinik kriterlere dayanmaktadır; Alzheimer hastalığı için halihazırda kesin bir test mevcut değildir. Zihinsel durum testleri, hastanın zihinsel ve hafıza işlevini değerlendirmeye yardımcı olabilir. Alzheimer hastalığının belirtilerine neden olabilecek başka nedenlerin (metabolik, inme, beyin tümörü) olup olmadığını tespit etmek için;
Diğer Kan Testleri
Beyin taramaları (BT, MRG, PET veya SPECT),
Elektroensefalografi (EEG) ve diğerleri kullanılır.

Alzheimer ve Beyin

A scan showing a normal brain vs. a brain with Alzheimer's.
Alzheimer hastalığı, beyin sinir hücrelerinin ölmesiyle sonuçlanır; Beyindeki tüm bu hücre kaybı beyin taramalarında büyütülmüş ventriküller ve beyin dokusunun küçük (küçülen) alanları olarak görselleştirilir. Sonuç, kişinin hafıza, konuşma, anlama ve diğer değişikliklerdeki düşüşün kanıtladığı hücresel iletişimin kesintiye uğramasıdır.

Alzheimer Günlük Yaşamı Nasıl Etkiler?

A past due bill notice.

Alzheimer'ın ilerlemesi, günlük yaşamı etkileyen değişikliğe yol açar. Hastalar bir çok eşyanın yerinde olmaması veya kolayca kaybolması gibi artan güçlükleri geliştirmektedir. İlerleme sevdiklerini tanımama, dil becerilerini kaybetme ve denge kaybı veya idrar kaçırma gibi fiziksel problemlere de neden olabilmektedir.

Alzheimer ve Sürüş

An elderly person’s hands on the steering wheel.
Yukarıda belirtildiği üzere, Alzheimer hastalarında ilerleyici zihinsel ve fiziksel zayıflama meydana gelir. Zor bir görev, böyle bir hastayı ikna ederek artık sürücü bile olsa güvenli değildir. Birçok hasta ilerici gerilemeyi anlamayabilir,   bu nedenle bu çabaya direneceklerdir. Sevdikleriniz, alternatif ulaşım için tartışmalar ve planlardan yararlanabilir; Değilse, yardım için hastanın doktorunu dahil edin. Hasta hala sürüş konusunda ısrar ediyorsa, kişinin sürüş yeteneklerini değerlendirmek için doktoru ile ve bu konuda otorite kurumlarla görüşmek etkili olacaktır..

Alzheimer ve Egzersiz

A woman guides a senior man into the ocean.

Egzersiz, Alzheimer'lı insanlar için teşvik edilmelidir, çünkü kas kuvveti, koordinasyon ve ruh durumunu egzersizler iyileştirir ve kaygıları azaltır. Bununla birlikte, semptomların daha da kötüleşmesini önlemek için yanında bir kişi ile cesaretlendirilmelidir. Yürüyüş, bahçe işleri yapmak ya da bir müze ya da parkı ziyaret etmek, gücünüzü arttırmanıza ve kaygılarınızı azaltmanıza yardımcı olabilecek hafif-orta derecede egzersiz faaliyetlerine örnektir.

Alzheimer İlaçları

Photo of the Alzheimer's medication Cervoxan.

Alzheimer hastalarında ilerleyici sinir hücresi hasarını durdurmak için tıbbi bir tedavi veya yol yoktur. Bununla birlikte, bazı ilaçlar (Aricept, Exelon, Razadyne, Namenda XR) hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya, belirtileri tedavi etmeye (nöroleptik ajanlar, antidepresanlar) yardımcı olabilir ve hastanın nispeten daha uzun süre bağımsız kalmasına izin verebilir.


Bitkisel Destek TEDAVİSİ

Bu hastalığı yaşayanların tarçın tüketilmesi önerilmektedir. Tarçın çaya, salatalara ve sütlaç gibi yiyeceklere katılarak tüketilmelidir. Yalnız tarçının faydası olduğu halde zararları da vardır bundan dolayıdır ki fazla tüketilmemelidir.
Bunun yanında özellikle Zerdeçal tüketilmelidir. Zerdeçal hastalığın ilerlemesini engeller ve bu hastalığın önüne geçer. Zerdeçal yemeklere katılarak tüketilmelidir. Ayrıca hastayı formada tutabilmek için bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal eklenerek tüketilmesi önerilir ve tatlandırmak için bal (Şeker hastaları dikkatle kullanmalıdır.)katılabilir.
Bu hastalıkla karşı karşıya gelen kişinin badem tüketmesi önerilir. Badem bitkisinde E vitamini bulunmaktadır ve badem bu hastalığa yakalanmış olan kişiler için faydalı olup bu hastalığın önüne geçer ve hastalığın ileri düzeye ulaşmasını engeller. Bu hastalar bademi günlük olarak tüketmelidir ve günde 5 - 6 adet tüketerek sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.


https://www.youtube.com/watch?v=Y_0og95QWa8
(VİDEOYU İZLEMEK İÇİN: Http den itibaren yukarıdKİ ADRESİN TAMAMINI işaretleyip, mouse la sağ klikleyin.satırlardan aşağı inip adrese git i işaretleyin.)




Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

UNUTMAYIN !!!ESAS OLAN SAĞLIKTIR.

HOŞÇAKALIN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ