AKCİĞER KANSERİ AŞISINA FDA ONAYI


 
Kanser ile ilgili Küba Devletinin başarısını FDA Onayladı.
AKCİĞER Kanserinde alınan bu onay ile Kanser Hastalarında yeni bir çığır açıldığı düşünülebilir.Kanser hastalarına özellikle Akciğer gibi ölümcül kanser vakalarına büyük umut doğdu.
cımavax egf aşı ile ilgili görsel sonucu

Yıllardır Dünyada bir ülke, KANSER vakalarının en zor 2.ölümlere sebep olan Akciğer Kanseri üzerinde yaptığı ve mortalite oranlarının oldukça çok olduğu bu kanser türünde başarıyı yakalayabildiğini, dünyada Sağlık ve İlaç sektöründe otör kuruluş FDA den 26 Kasım 2016 da onay aldı.
kübaya ambargo ile ilgili görsel sonucu  
Bu ülke, Amerika ile bugüne kadar daima AMBARGO ile karşı karşıya kalmış olan KÜBAdır.

Nasıl bu onayı aldı?

Küba ülkesinde Naturel gıdalara tamamen ağırlık vermesi,kanseri oluşturacak madde ve etkenlerini,plastik ve GDO'lu gıdaları yasaklamış olması,yaşam koşullarında onca zorluk çekmelerine karşın,Latin Amerikan kültür ve yaşam ve hayat tarzı  ile hastalıklara karşı daha bilinçli bir toplum olması, kanser türü hastalıklarında  en az görünen ülke olmasını sağlamıştır.
4000 civarı kanser hastasında kansere ve dolayısıyla ölüm vakalarına da bu  aşının 
iyi cevap vermesi,Cımavax GFE isimli aşıya FDA Onayı  almasında oldukça etkili oldu.
küba aşı ile ilgili görsel sonucu
 Ne zamandan beri,Nasıl aşamalarda Küba bu çalışmalara başladı?

1989 yılında CECMED,İlaç,Donanım ve Tıbbi Cihazlar Merkezi kuruldu ve 1991 senesinde de CENCEC kurulmuştur. Kurulan bu CENCED öncelik
olarak bu çalışmayı yapacak kurumlarla klinik deneylerde öncelikli ve titiz çalışma kriterleri ile(deneyde öncelikler oluşturma,olduğu kadar en yüksek ve ticari fayda ile bu çalışmalara başladı.
1992 yılında uyulması gerekli kriter olan İYİ KLİNİK UYGULAMA standartını duyurdu.
2000 yılında ICH(ULUSLARARASI UYUM KONFERANSI)iyi klinik standartlarına uyduğu için onay verdi.
2004 yılında Küba Çok Merkezde deneyleri geniş klinik ağını ulaştırarak çalışmaları genişletti ve 2005 yılında''Nimotuzumab olarak kullanımına onay verildi.
2006 yılında yazılım ile 2007 yılında Küba klinik çalışmalar kataloğu oluşturulmuştu ve böylelikle Heberrot-P kullanımına onay verildi.
2008 yılında CIMAVAX-EGF in kullanımına ONAY verildi. 
2011 de DSÖ Birincil kataloğu,2012 de Küba  CIMAVAX-EGF ye Uluslararası ticareti için Bio Küba Farma yı tescil etti.
2015 te Faz 4 çalışması ile  deneyler
gerçekleşti ve Roswell Park Kanser Enstitüsü Küba Devleti CIMAVAX-EGF İlacı için 2 kanser bağışıklık cevabını iyileştirmek adına ABD de anlaşma imzaladı.
İlgili resim
Bilindiği gibi;
  • Akciğer Kanseri dünyada en ölümcül kanser türü.Yukarıda söylediğim gibi Kalp Hastalıklarından sonra gelen 2.ölüm/Mortalite nedenidir.
  • Sadece A.B.D de 2016 yılında 230.000 e yakın hasta tespit edilmiş ve aynı yıl 160 bin civarı kişi ölmüştür.

Etkisini Nasıl göstermektedir?


cımavax egf aşı ile ilgili görsel sonucu
CIMAVAX-EGF Kübada geliştirilen akciğer Kanserini önleyen ajan ve AŞI dır.Etkisini kanser hücresel büyümelerinde ihtiyaç duyduğu,epidermal büyüme faktörü PROTEİNİ olan EGF  yi bloke ederek  etkisini gösterir.

egf proteini ile ilgili görsel sonucu
CIMAVAX-Aşısı   Bağışıklık sisteminin etkilerini arttırarak, EGF proteinine karşı ANTİKOR oluşturur,
Kanda yüksek seviyede  oluşan EGF Yİ İNHİBE eder,
4.000 HASTANIN  üzerinde çok az yan etki insidansı ile uzamış tümör durağanlığı sağlayarak etkisini gösterdi.
CECMEC tarafından onaylanan bu aşı/ilaç Bosna Hersek,Kolombia,Paraguay,Peru gibi ülkelerde de  Onay almış ve de 2016 yılı sonunda FDA Onayı ile kanser çalışmalarında kullanılmasının önü açılmıştır.

Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ