DİABETLİLERE 2017 DE MÜJDE!!!


DİKKAT!!!Artık sizlerle son ve güncel DÜNYA ÇALIŞMALARI ve SAĞLIKLA ilgili Makaleleri anında ve ORJİNALİni Türkçeye çevrilmiş olarak yayınlayacağız.



TİP 2 DİABETTE 
FDA ONAYLI MÜTHİŞ İLAÇ KOMBİNASYONU GELİYOR.....
        Aynı anda Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ayrıca Sanofi'nin insulin glargine ve lixisenatide kombinasyonuna yeşil ışık yaktı

                                                                              22 KASIM 2016 USA/RXLİST

         ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Sanofi ve Novo Nordisk'in sabit dozu glukagon benzeri peptit 1 (GLP-1) reseptör agonistleri ve uzun etkili insülinleri içeren yetişkinlerin 2 tip diyabet.

Klinik çalışmalarda LixiLan ve IDegLira olarak bilinen her iki ürün, Mayıs ayında FDA panellerinin onayına ilişkin önerileri takiben FDA'da 3 ay ertelendi.

Şu anda Sanofi ürünü olan LixiLan için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki onay GLP-1 reseptör agonisti lizisenatid (Lyxumia / Adlyxin) ve insülin glarginin (Lantus) kombinasyonu için dünya çapındaki ilk pazar. Bazal insülin üzerinde yetersiz kontrol edilen tip 2 diyabetli yetişkinlerin (günde 60 birimden az) veya lizosisatın tedavisinde endikedir.

Soliqua 100/33 olarak bilinen ön doldurulmuş kalem cihazı, 100 U / mL'lik bir insülin glargin ve 33 mikron / mL likiksenizatid sabit bir doz içerir ve 15 ila 60 ünite insülin glargin ve 5 ila 20 İgixisenatid μg.

Sanofi'ye göre kalem, dünyanın en sık kullanılan tek kullanımlık insülin enjeksiyon platformu olan SoloStar teknolojisini kullanıyor.

Soliqua 100/33, Ocak 2017'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki perakende eczanelerde satışa sunulacak.

Benzer şekilde, Novo Nordisk ürünü, 100 / 3.6 insülin degüdek (Tresiba) ve GLP-1 agonisti liraglutid (Victoza) sabit doz kombinasyonudur. Xultophy olarak bilinmek üzere bazal insülin üzerinde yetersiz kontrol edilen (günlük 50 üniteden daha az) veya liraglutide (1.8'den düşük veya eşit olan) tip 2 diabetes mellituslu yetişkinlerde glisemik kontrolü artırmak için diyet ve egzersize ek olarak günlük olarak önerilir Mg günlük).

Xultophy 100 / 3.6 aynı zamanda her gün yiyecek alıp almamakla birlikte önceden doldurulmuş bir kalemle de alınabilir. Her bir enjeksiyonla 10 ila 50 ünite arasında dozlar verir ve Xultophy 100 / 3.6 ünitesinde 1 birim insülin degüdek ve 0.036 mg liraglutid bulunur. Başlangıç ​​dozu 16 ünite (16 ünite insülin degüsütü ve 0.58 mg liraglutid) ve maksimum 50 ünite doz 50 ünite insülin degüsütü ve 1.8 mg liraglutid'e karşılık gelir.

Novo Nordisk, ABD'de lansmanın 2017 yılının ilk yarısında gerçekleşeceğini öngörüyor.

"Novo Nordisk, ülke çapında sağlık planlarında Xultophy 100 / 3.6'ya erişimi sağlamak için gayretle çalışacak ve uygun hastalar için [ürüne] erişilebilir ve uygun erişilebilir olmasını sağlamayı taahhüt ediyor.Novo Nordisk ayrıca uygun hastalara izin verecek bir tasarruf kartı sunacak Bununla birlikte, basım masraflarını azaltmak için ticari sigortayla "diyor.

Thomson Reuters tarafından hazırlanan konsensus tahminlerine göre, sanayi analistleri, Xtleophy'nin 2021'de yıllık 1.2 milyar dolarlık satış yapmasını beklerken, Soliqua'nın o zamana kadar 550 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Xultophy zaten Avrupa Birliği'nde Pazarlanıyor; Sanofi Yakında Ürünü Olacak

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ayrıca Sanofi'nin insulin glargine ve lixisenatide kombinasyonuna yeşil ışık yaktı; Biraz farklı bir doz seçimi olan Suliqua olarak bilineceği birkaç ay içerisinde Avrupa Birliği'nde resmen onaylanacaktır (liçisenatid ile birlikte 100 U / mL insülin glargin 33 veya 50 ug / mL).

Avrupa Birliği'ndeki endikasyon biraz da farklıdır - Suliqua, metforminle kombinasyon halinde, tip 2 diyabetli erişkinlerin tedavisinde glisemik kontrolü artırmak için metformin ile veya metformin ile birlikte başka bir oral glikoz- Düşen tıbbi ürün veya bazal insülin ile.

Novo Nordisk ürünü olan Xultophy, Avrupa Birliği'nde halihazırda mevcuttur. Benzer şekilde, tek başına veya bazal insülinle kombine edilmiş yeterli glisemik kontrol sağlamadığı zaman, glisemik kontrolün oral glukoz düşürücü tıbbi ürünlerle birlikte geliştirilmesi için burada belirtilmektedir.

KAYNAKLAR:

IDegLira, LixiLan FDA Diyabet İçin İkisini de Tamamladığından Kafa Kafaya Git. Medscape. 22 Kasım 2016

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ