MELİSA ÇAYININ MUCİZE ŞİFASI

  YORGUNLUK,STRES,DEPRESYONA,KALİTELİ UYKUYA ,MELİSSA ÇAYI

Geçen yazımızda;"Yeşil çayın öyle bilmediğiniz faydaları var ki'' başlığıyla 3.8bin kişinin üzerinde rekor okunma ve çokça tebrik mesajları ile birkez daha bana moral oldunuz.Teşekkürlerimi borç bilirim:
ÇOK SAĞOLUN.
Şimdi de hem yapımı çok kolay hem de diğer Çaylardan çok farklı ve etkin olan çay
MELİSA Çayını paylaşacağım.
melisa çayı bitkisi ile ilgili görsel sonucu
  • Limon Otu.
  • Limonotu, merkezi Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen, nane türü bir bitkidir. Beyaz çiçekleri bal arısını çektiği için genus ismi Yunanca'dan gelme "Bal arısı" Melissadır, yani Oğulotu. 70–150 cm'ye kadar uzayabilir. 
  • Bilimsel adı: Melissa officinalis
  • Takson BasamağıTür
melisa çayı bitkisi ile ilgili görsel sonucu

Geçenlerde Mısır Çarşısı arkasında ,Tahtakale Eczanesinin karşısında ki Hanın 1. Katında bulunan, ünlü ve daimi gittiğim aktara giderken,çarşıda birkaç satıcıya da uğradım.Aman efendim !İhlamur 180 TL kilosu,Adaçayı 80 TL,gibi fiyatlarla karşılaştım.Kış çayı da 90 TL civarı.Gözlerime inanamadım.Bunlar herkese iyi de gelmiyor.Devam ettim,düşündüm;
mısır çarşısı ile ilgili görsel sonucu
bu sefer biraz araştırdım ve gördüm ki;Yeşil çaydan zaman zaman daha etkin depresyon,mutsuz,sinirsel bozuklukları olan hastalarda daha iyi MELİSA ÇAYI yapılışını, Uzman bir eczacı Amerika,Hindistan,Almanya üçgeninde bulunmuş olan Mehmet Hocamla buluştum,konuştum.Özel ve hiçbir yerde bulamayacağınız şekli ve yapılışı ile sizlere aktaracağım.

Melissa Bitkisi;LİMON MELİSA olarakta bilinmektedir.
STRES YORGUNLUK ile ilgili görsel sonucu
Günümüzde hızlı ve yoğun tempolu mesleklerde çalışanların, daha çok stresten yakındığını , "Bana en çok yöneltilen sorulardan biri de 'Stresi nasıl yenebilirim?' Strese karşı en iyi uygulayacağınız bitkisel tedavi, limon melisa çayıdır. Doğal limon melisadır. Melisa deyince melisanın üzerine limon sıkmıyorsunuz. Bitkinin adı aynı zamanda limon melisadır." diye geçmesi limon yaprağına ve etkisine yakın olmasındandır.
melisa çayı bitkisi ile ilgili görsel sonucu
Melisa çayını yaparken Aktardan Melisa bitkisinin taze kurutulmuş ,temiz ve yeşil(Resimdeki gibi)almanızı tavsiye ederim.

Melisa Çayı;Mutlu olmak isteyen ve yorgunluk hali gibi sorunları olan kişilerin,depresif ve takıntı,panik
ataklar yaşayan kişilerin sıkıntılı hallerini ortadan kaldıran bu çay, kış aylarının yarattığı depresif etkilerine de bire birdir.
melisa çayı bitkisi ile ilgili görsel sonucu


YAPILIŞI=


Aktardan limon melisa çayını  temin edip,kurutulmuş limon melisa yapraklarını takribi  5-6 gram, bir bardak suyla kaynatıyoruz.Kaynamış Melisa yı sonra biraz ılımaya bırakıyoruz. Limon melisa ılıdıktan sonra, süzerek,bunun suyu içilecek.Melisa çayı bütün yorgunluğunuzu ve stresinizi hızla alacaktır. Limon melisanın günde bir kez içilmesi yeterlidir. Akşam eve geldiğinizde aç ya da tok karnına bir bardak içtiğinizde stresinizi bir an önce yendiğinizi göreceksiniz.Melisa çayını uykumuz gelmeden 1 saat önce 4/5 dk sıcak suda yapıp içmeniz sizin tam uykuya dalmanızı ve iyi, kaliteli uyumanızı oldukça kolay hale getirecek. Kış aylarında sıcak bir şekilde tüketilen melisa çayını yaz aylarında ise serinlemek için tüketmenizi tavsiye ediyor uzmanlar. Melisa çayını lezzetli hale getirmek için içerisine bir iki dilim limon parçası koyabilir ve lezzetini arttırabilirsiniz.Aynı zamanda İhlamur ile kombine ederek müthiş bir aromatik etkiyi de yakalayabilirsiniz.

Sizlere bu gibi faydalı pratik uygun fiyatlarla şifa ve etkin olabilecek konularla karşınızda olacağım.
Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.
UNUTMAYIN: ESAS OLAN SAĞLIKTIR.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ