KAPARiNiN SAĞLIKTA MUCiZE ŞiFASI

YAPTIKLARINI BİR BİLSEN !!!!

KAPARİ BİTKİSİ;

Gebre otu, Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü. Halk dilinde Türkiye'nin birçok yerinde kapari olarakta bilinir. Özellikle Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yetişir.
kapari bitkisi ile ilgili görsel sonucu

Kaparinin muhteviyatında , Kursetin ile Kaemerefolün Sarmısakta bulunan etkiden katkat fazlaca olduğunu Gazi Üniv. Prof İbrahim Uslu çalışması ile vurgulamaktadır.  Prof. USLU, Kaparideki FLAVONOID antioksidan olma özelliği ile hücrelere zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirdiğini,bazı çalışmalar ile kanıtlamış ve çok güçlü Antioksidan olma özelliğinden dolayıda;
KAPARİNİN DEĞİŞİK ADLARI ile ilgili görsel sonucu
KALP Hastalıkları başta olmak üzere, birçok hastalıkta koruyucu etkisini hemen hızlı bir şekilde göstermiştir.Bildiğiniz üzere Balık tüketmek hem Omega3 hem de Omega 6 açısından başta kalp sağlığı olmak üzere birçok hastalık için çok ama çok gereklidir.Bir de üzerine Kapari ile tüketildiğinde bu koruyucu etkisini sinerji yaratarak kat ve kat ne kadar arttırdığını siz düşünün!
akciğer kanseri ile ilgili görsel sonucu
Yapılan çalışmalar Akciğer Kanserinden doğacak komplikasyonlarının hemen hemen %50 azalttığını,hücre çoğalmasını geriye döndürüp, engelleyerek, suni büyümelerini durdurduğunu göstermiştir.Özellikle de kapari  tümör hücrelerini engellediği için, birçok çalışmada Antitümör bir bitki olarakta geçmektedir.Kapari  antitimör özelliğini TROMBOSİT sayısını arttırarak antitümör özelliğini etkin hale getirir.Ayrıca Kan tablosu bozukluklarında ve kan yapıcı olarakta etkindir.Bu hastalarda birçok kaynak, kan ile ilgili hastalarda mutlaka kapari kullanılmasını şiddetle önermektedir.

insan karaciğeri dalak ile ilgili görsel sonucu
KARACİĞER HASTALARINDA; Karaciğer dostu olarakta bilinen Kapari Karaciğerin fonksiyonlarını ve özellikle de DALAK BÜYÜMESİNİ önlemede oldukça yararlıdır,
ms hastalığı kapari ile ilgili görsel sonucu
MS HASTALIĞINDA etkili olması için doktorlar tarafından tedaviye eklenerek yemek olarak önerildiği bazı yayınlarda mevcuttur. Sindirim Sistemini düzenlemesi, İdrar söktürücü olması, Solucan ve parazit düşürücü olması ,İskorbit Hastalarında rahatlıkla tüketilerek kullanılması,Gut ve Hermoroid Hastalarında etkinlik ve efektif faydalar sağlaması,Romatizma ve Felce de iyi geldiğinin birçok çalışmada hastalarda kullanılıp,etkin olması ile Amerika ve Avrupa da yemeklerle birlikte kullanımını arttırmıştır.DEFNE ve KAPARİ aynı zamanda Adet düzenleyicidir.
ms hastalığı kapari ile ilgili görsel sonucu
Kaparinin özündeki Rutin maddesi,Kılcal Damarlarda kanamayı önler.Kaparinin Kökleri ve yapraklarının,meyvesinin İlaç Sanayinde kullanılması onun ne kadar etkili bir sağlık bitkisi olduğunu bize göstermektedir.
Birçok gelişmiş ülkede tüketilen Kapari; TURŞU,SALAMURA şeklinde olarak Salatalarda,pizza üstünde,av etleri ve Balık yemeklerinin yanında da garnitür şeklinde tüketilmektedir.
İlgili resim
Almanya da uygulanan bir çalışmada ve araştırmada Kapari 47 ÇEŞİT YEMEKTE kullandıklarını açıkça koymuştur. Çeşit yemekte bulundurduklarını, HİNDİSTANda C.SPİNOSA’NIN ; 
  • Köklü kabuğunu kurutulmuş veya taze şekilde yüzyıllardır;
Solucan parazit düşürücü,Ağrı kesici,öksürükten doğan balgamı söktürücü ,diş ağrısı,romatizma ağrısında,dalak büyümesi ve şişkinliğinde,
KAPARİNİN DEĞİŞİK ADLARI ile ilgili görsel sonucu

  • Kökünün kabuğunun özsuyu ise;

Kulak parazitlerinde etkili kullanıldığını biliyor muydunuz?
  • Kurutulmuş olan KÖK KABUKLARINI 
İdrar Söktürücü ve de Dİ-Üretik olarak ,
Hipertransiyonu düşürücü ve damar açıcı olarak kullanılmaktadır.
  • Dövülmüş kökleri 
Ağrılı bölgeye  bir bez,yaprak gibi gibi şeylerle üzerine gelecek şekilde kapatılıp,uygulanmakta,hazırlanan jeli Romatizma ağrılarında,
  • Kapari meyve suyunu da sıkarak 
Kulak ağrılarında o kulağa koyarak iyi gelmesini sağladıkları bilinmektedir.yapraklarının ezilip lapa yapılması ile elde edilen harcında Gut Hastalığında kullanıldığı kitaplarda yazmaktadır.Ayrıca Hemofili gibi kan hastalıklarında Kapari bitkisi kullanılmaktadır.
kan hastalıkları,hemofili ile ilgili görsel sonucu
ULUSLARARASI KANSER ENSTİTÜSÜ ile yapılan çok yönlü çalışmalarda,ANTİ-TÜMÖR AKTİVİTESİ oluşturan 100ü geçkin ekstratın kullanılması için 201 cinse ait extratın ihtivasında dahil edilen 58.000 bitki taksonundan 250 civarının KAPARİ bitkisine ait olduğunu ortaya koymuştur.
ANTİTÜMÖR ile ilgili görsel sonucu
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD. DOÇ. DR. MEHMET ZENGİN'in bir toplantısına katılmıştım.                 Bu toplantıda:
''ELİN AVRUPALISI, AMERİKALISI KAPARİ ADLI BU MUCİZEVİ BİTKİYİ BİLİYOR,SATIP,İLAÇ YAPIP ,HASTALARINDA,KOZMETİK SANAYİNDE MÜTHİŞ BİR ŞEKİLDE KULLANIYOR VE SAĞLIKLI OLARAK HALKI YEMEKLERİNİN İÇİNDE SALAMURA VE GARNİTÜR,HATTA TURŞU OLARAK BULUNDURUP,YİYORSA, BOYA SANAYİİNDE, KOZMETİKTEN LÜKS LOKANTALARIN MASALARINA KADAR HERYERDE KULLANILAN, BÖYLESİNE ZENGİN YÖNLERE SAHİP BU KAPARİ BİTKİSİ, GELECEK ÇAĞIN BİTKİSİ DİYEBİLİRİZ.''demişti.
iskorbit gut ile ilgili görsel sonucu
Bu bitki her yer kurak ve çöl olsa bile ,kurak ve çöl sahasında,toprakta, çorak bölgede bile yetiştirilmektedir.Amacımız böyle sağlık faydaları olduğu yeni yeni bizlerce keşfedilen bu mucizevi bitkinin herkes tarafından tüketilmesidir.
Toprağın derinliklerine ağacın kökleri sıkı sıkıya bağlanıp,uzandığından erezyonu önlemesi ile de doğaya ve toprağa,insana oldukça faydalıdır.
EROZYON ÖNLEME KAPARİ ile ilgili görsel sonucu
Eski zamanlarda yetiştirilen bu kapari bitkisi,Aristo ve Hipokratın değerli  eserlerinde
Kapari bitkisi tomurcuklarında birçok sırrın saklı olduğunu belirtmiştir.Eski Yunan ve Mısır Tarihinde de bu durum hep karşımıza çıkmaktadır.
EVLİYA ÇELEBİ Seyahatname eserinde Çorum u anlatırken;
''... TOPRAĞINDA GEBRE ADINDA BİR YEMİŞ OLUR Kİ, TURŞUSU YAPILIR, GAYET FAYDALI OLA.’’demiştir.Demek oluyor ki Anadolu bu bitkiyi biliyor,turşu ve salamurasını yapıyor ,ancak faydasını ve ticaretini bilmiyor.
 Kapari Anadoluda değişik adlarla anılmaktadır:‘‘KEDİ TIRNAĞI, HİNT HIYARI, İT HIYARI, İT KAVUNU, KARGAKAVUNU, YILAN KABAĞI, MENGİNİK, CİMBOM, GEVİL, YUMUK, BUGO, BUBU, KEPEKÇİÇEK, BERİKEMERİ, ŞEBALLAH, DEVEDİKENİ, KEPER, KEPERE, KEPRE, GEBRE, GEBERE, GEBER OTU’’isimleri ile bilinmektedir.

Not: Bu sitede yer alan bilgi, yorum ve cevaplar yalnızca tavsiye niteliğinde olup tedavi yönteminizi tespit etmek ya da değiştirmeye amacı taşımamaktadır. Sitemizdeki bilgileri yanlış anlamak, bilgilerin güncelliğini yitirmesi ve buna bağlı olarak doğabilecek olası mağduriyetlerden sitemiz yasal olarak hiçbir sorumluluk altında değildir. Tam bir teşhis ve tedavi için hasta ile doktorunuzun yüz yüze gelmesi gerekir. Bu sitede bulunan bilgileri kullanmadan doğan sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir. Lütfen tüm hastalıklarınızın teşhis ve tedavisi için doktorunuza danışınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!

KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ