KALP KRİZİNE ÇÖZÜM. TROPONİN TESTİ





KALP KRİZİ TROPONİN TESTİ İLE ÇÖZÜLÜYOR.



http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=122292


Kalp Hastalığı


Kalp hastalığı ABD'de önde gelen ölüm nedenidir - her 4 ölümde 1 kalp hastalığına bağlıdır.

Şiddetli göğüs ağrısı, yanlış olanın işareti olabilir. Ancak kalp hastalığı ölümcül olabilir, çünkü birçok kişi bazı erken bulgu ve belirtileri tanımaz ve çok geç olmadan tedaviye başvurmazlar.

Kalp Hastalığı Uyarı İşaretleri

Kalp belirtileri her zaman açık olmayabilir, bu nedenle olası herhangi bir kardiyak uyarı işaretini görmezden gelmeyin. Göz ardı edilmemesi gereken bazı uyarı işaretleri arasında: nefes darlığı, mide yanması, kas ağrısı, ağrılı hıçkırıklar, boyun veya sırt ağrısı veya bu slayt gösterisinde tartışılan diğer belirtiler bulunur. Bilinen kalp rahatsızlığı olan ya da 65 yaş üstü kişiler, güçlü aile geçmişi kalp hastalığı, obezite, sigara içenler, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon veya şeker hastalığı gibi önemli risk faktörlerine sahip kişiler olası kardiyak belirtilere dikkat etmelidir.

Kalp Hastalığı Risk Faktörleri


Kalp hastalığını işaret eden herhangi bir semptomun önemine dikkat etmek önemlidir. Onları görmezden gelme veya gitmelerini bekleme - test etme ve teşhis için doktorunuza danışın. Birçok kişi kalp rahatsızlığı semptomlarını mide ekşimesi veya kas ağrısı ile karıştırır. 65 yaş üzeri, erkek olmanız dahil olmak üzere herhangi bir kalp hastalığı risk faktörünüz varsa, yüksek kolesterol veya yüksek tansiyonunuz varsa, obez, sigara içen, diyabetik veya ailenizin kalp hastalığı öyküsü varsa, herhangi bir potansa ilave dikkat göstermeniz gerekir Kalp hastalığı belirtileri.


A woman experiences anxiety, a symptom of heart disease.1. Anksiyete

Yaklaşan bir kalp krizinden bir belirti aşırı endişe olabilir. Sanki panik atak yaşıyor ve nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı ve baş dönmesi hissedebilirsiniz. Bu belirtileri yaşarsanız, derhal bir acil servise gidin.

A man with chest pain clutches his chest. Chest pain is a symptom of a heart attack.


2.Göğüs Rahatsızlığı

Göğüs ağrısı, kalp krizinin tipik bir semptomudur. Ancak kalp krizi geçiren kadınların sadece yarısı göğüs ağrısı çekebilir. Buna ek olarak, göğüs ağrısı, kalpte olmayan diğer durumların bir sonucu olabilir.
Göğüs ağrısı kalbe bağlı olduğunda, genellikle göğüs kemiğinin altında, merkezin biraz solunda ortalanır. Göğüste aşırı baskı hissedebilir veya sadece rahatsız edici basınç hissi, sıkma veya dolgunluk hissedebilir. Kadınlar hafif ağrılar veya yanma hissi yaşayabilir.Herhangi bir göğüs ağrısı, nedeni teşhis etmeye yardımcı olacak doktorunuzun dikkatine sunulmalıdır.
A man with a persistent cough, a symptom of heart failure.




3. Öksürük
Kalp yetmezliğinde, akciğerlerde sıvı birikebilir ve sürekli öksürük veya hırıltılı solunum yol açabilir. Bazen öksürük kanlı bir balgam oluşturabilir. Kronik ya da kötüleşen öksürük veya hırıltılı solunum rahatsızlığına ya da günlük yaşamınızı zorlaştıran doktorunuza danışın.

A woman feels dizzy, a warning sign of heart disease.


4. Baş dönmesi
Aritmiler olarak adlandırılan kalp krizi ve kalp ritmi bozuklukları baş dönmesi, sersemlik ve bayılmaya neden olabilir. Birçok farklı durum, bu tür semptomlara neden olabilir; bu nedenle kalp hastalığının baş dönmesi nedeninin olup olmadığını öğrenmek için bir doktora görünün.
A woman suffers from nausea, a warning sign of heart attack or heart failure.



5. Mide bulantısı veya iştahsızlığı

Kalp krizi sırasında mide bulantısı, hazımsızlık, kusma veya abdominal şişme görülebilir. Bazen zayıf kalp veya tıkanmış arterler nedeniyle zayıf dolaşım bu belirtilere neden olabilir. Bu kadınlarda sık görülür ve genellikle aktivite ile daha da kötüye gider ve dinlenme ile iyileşir. Bu deseni izleyen bulantı ya da iştahsızlık yaşıyorsanız, doktorunuza görünün.


.


A man suffers from body pains including the shoulder, neck, back, and arm.

6. Vücudun Diğer Parçalarında Acı
Göğüs ağrısı kalp krizinde sık görülmesine karşın, vücudun diğer bölgelerinde ağrı olabilir. Birçok kişi göğüste başlar ve omuz, kol, sırt, boyun, çene veya karna yayılmış ağrı olarak kalp krizi geçirir. Erkekler kalp krizi sırasında sol kolunda ağrı hissedebilir; Kadınlar her iki kolda veya omuz bıçakları arasında ağrı çekebilir. Ağrı gelebilir ve gidebilir ve hafif veya ağır olabilir. Buna benzer bir ağrı yaşarsanız derhal bir acil servise gidin. Kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz.



7. Hızlı veya Düzensiz Darbe

Ara sıra "atlanan" bir kalp atışı endişe kaynağı olmayabilir. Ancak, hızlı veya düzensiz kalp atışlarınız varsa kalp krizi, kalp yetmezliği veya aritminin bir belirtisi olabilir. Bu hızlı veya düzensiz nabız zayıflık, baş dönmesi veya nefes darlığı eşlik edebilir. Derhal tıbbi müdahale isteyin - bazı aritmiler derhal tıbbi müdahale olmaksızın inme, kalp yetmezliği veya ölümle sonuçlanabilir.

A man experiences shortness of breath, a symptom of a heart condition.
8. Nefes darlığı
Kalp krizi veya kalp yetmezliği sırasında sıvı akciğerlere sızabilir ve nefes darlığı yaşayabilir. İnsanlar dinlenirken bile nefes darlığı hissedebilirler. Nefes darlığı kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi diğer durumlara bağlı olabilir, ancak kalp krizi veya kalp yetmezliğinin işareti olabilir
A businessman suddenly breaks out in a cold sweat, a symptom of a heart attack.

9. Terleme

Herhangi bir nedenle ani bir ter atmak, aslında kalp krizinin ortak bir semptomudur. Ateşiniz olmadığında ve kendinize veya sıcak bir çevrenizde sergilemiyorsanız, özellikle baş dönmesi, nefes darlığı veya göğüs ağrısı gibi diğer semptomlar eşliğinde terleme çok kalp krizi belirtisi olabilir.

A woman is holding her swollen ankle.

10.Şişme
Kalp zayıfladığında kanı daha az etkili şekilde pompalar ve bu, alt ekstremitelerin veya abdomenin şişmesine (ödem) neden olan sıvı tutulmasına neden olabilir. Kalp yetmezliği ayrıca ani bir kilo artışı ve iştah kaybına neden olabilir.



ŞİMDİ TIPTA ÇIĞIR AÇAN TRİPONİN TESTİ
           
İngiltere nin dünyaca ünlü üniversitelerinden Edinburg Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucuna  göre troponin tanımlıtesti ile  hastaların  MI,KALP KRİZİ geçirip,geçirmedikleri yüksek oranda tespit edilerek,hasta taburcu oranlarında iyileşmelerinde iyi düzelme sağlandığı  önemli bir dergi olan LANCET Dergisinde yayınlandı
Yıllaca ÇAPA Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü ve İ.Ü.haseki kardiyoloji Hastanesinde prof ve lider hocalarla çalıştım ve bu MI  yani  Kalp Krizi geçirme konularında hocalarla he Kalp Krizi geçirdiğini hastanın Nasıl anlayabilineceğini daha da çok gelecekte MI,Kalp Krizi geçirme riski bu hastalarda insidansının kaç olacağını,Famingam tablosu
formulüne değerlerden yola çıkarak,elle hesapladıklarını çok iyi biliyorum.İşte Kanıta dayalı tıp kavramlarına artık  yavaş yavaş alışmamız gereken dönemlere giriyoruz.Dahası    Koruyucu Tedavi ile artık yıllarımızı daha kaliteli,daha az problemli ve huzurlu geçirmenin ratik,tıbbi formüllerini sizlerle bu platformdan paylaşacağız.
Yeni bir araştırma sonucu demiştik yazımızın başında.
Burada yöntem olarak Troponin Testi kullanılarak,MI geçirip,geçirmeme ihtimalini yok ederek size net bir sonuç ile tedavi olup,olmama durumunu bildirmeyi artık başardılar.
 Kanın içinde bulunan tnl ve TnT seviyesi ölçülüyor böylelikle.Troponin vücudumuzun İskelet ve Kalp kasında bulunan ve 3 ayrı formatta kas kasılmalarını sağlayan bir molekül zinciridir.Troponin Testi için bu testi yapabilen bir labaratuvara veya hastane labaratuvarına gittiğinizde bu
meyanda Troponin T veya Troponin I Testini size yaparlar.
Bu test ile kalp hasarının olup olmadığı,eğer varsa durumun
ne kadar şiddetli bir halde olduğunu anlamaya yarar.
Bazen siz Acile geldiğinizde istenir ve bazen  6-12 saat sonra tekrar yapılır.Troponin seviyesinde yükselme ile ya hasta Kalp krizi geçiriyordur. ya da organ başka bir durumdan dolayı zarar görüyordur.
KALP KRİZİ Tanısında bu testin yanısıra;HASTANIN KLİNİK ANEMNESİ,EKG side bu testle birlikte Kalp Krizi ve diğer bulgular için oldukça önemlidir.Tabi ki kronik Böbrek Hastalıklarında,MİYOKARDİT,CİDDİ Enfeksiyonlarında da ve Kronik durumlarda,Troponin düzeylerinde artış gözlemlenmiş olabilir.

ÖZETLE      D İ K K A T


Bu slayt gösterisinde tartışılan semptomlardan herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza danışın veya bir acil servise gidin. Kalp rahatsızlığı için herhangi bir risk faktörünüz varsa vücudunuza dikkat etmeniz ve herhangi bir semptomun doktor tarafından kontrol edilmesinin önemlidir. Acil tıbbi yardım almak hayatınızı kurtarabilir!sizi risklerden uzaklaştırır

http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=122292
(ÜSTÜNÜ TARAYIN VE ADRESE GİDİN LTF)
SAĞLICAKLA KALIN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MUTLU OLMAMIZI EPİFİZ BEZİNİ KİREÇLENDİREREK ENGELLİYORLAR NASIL MI ?İŞTE CEVABI

GENÇ KALMAK ve MUTLU OLMAK İÇİN TİMÜS Ü EŞŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜN!!!